06 72 53 63 28

Ici le titre de la page

Voor een verblijf in de Périgord, of het nu cultureel, gastronomisch, feestelijk of sportief is, is het beter om een aantal dagen te plannen.


SARLAT, middeleeuwse stad en hoofdstad van de Périgord Noir is een van de mooiste stad van Frankrijk. Gerenommeerd voor het hebben van de hoogste dichtheid van historische monumenten in de wereld, biedt de stad het hele jaar door grote evenementen: theaterfestival, filmfestival, kerstmarkt, Walnut Festival, Fest'oie, Feest van de truffel ...


Als Sarlat onvermijdelijk blijft, is het slechts een paar kilometer om kastelen te ontdekken, steden met lauze daken, Franse tuinen tussen rivier en bossen, vlaktes en plateaus.

Sarlat Tourisme | Bienvenue à Sarlat, Capitale du Périgord Noir

Voor een verblijf Sport en natuur, leent de Dordogne zich voor wateractiviteiten, afdalingen per kano-kajak aan de voet van de kastelen of gewoon genieten van de geneugten van het zwemmen.
Wandelpaden op de mooiste routes in de Sarladais adres het grootste aantal: Loops van 1,6 km tot 17 km door "pechs en combes" (heuvels en valleien) en in de kreupelhout.

Hobbies and outdoor activities | Sarlat Tourisme

In juli 2012 heeft UNESCO de Dordogne tot het wereldberoemde netwerk van biosfeerreservaten gerekend. Het label heeft betrekking op de rivier op zijn totaliteit (24 000 km²). Deze prijs erkent inspanningen om het milieu en de beheersgewoonten met betrekking tot landbouw, bosbouw en toerisme te ontwikkelen en te behouden.